donderdag 11 april 2013

Vermoeide reizigers   
                         
Travellers of Irish heritage. Toen we in januari onze kinderen in Engeland naar school brachten, moesten we een formulier invullen over hun ethnical background. Een van de mogelijkheden was: Traveller of Irish heritage. Achteraf gezien was dat misschien de optie die de realiteit nog het dichtst benaderde. Na al die maanden zonder vaste woon- of verblijfplaats voelen we ons inmiddels wel travellers of Dútch heritage. Onze blauwe trouwe brik voerde ons herwaarts en derwaarts. Nooit sputterde hij tegen of gaf hij er de brui aan. En op miraculeuze wijze paste onze, met elke tussenstop gestaag groeiende, bagage nog altijd in de auto. Hulde aan Leendert, die het onmogelijke mogelijk maakte. Elke keer weer puzzelde hij ons hele hebben en houden, al dan niet gevacuumeerd, met uiterste precisie in de auto.

Het was een prachtige reis, die we als gezin hebben gemaakt.  We hebben veel gezien en geleerd onderweg naar Praag. Vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten, zowel letterlijk als figuurlijk. Ervaringen die we niet hadden willen missen.
En toch is het na 3,5 maand wel bijna welletjes. Inmiddels verblijven we op het vierde adres sinds we ons huis in december verlieten. Nog één etappe te gaan en dan strijken we neer in Praag 2. Aanstaande maandag rijdt de langverwachte vrachtauto met onze spulletjes voor. Het lijkt ons heerlijk om ons vanaf volgende week weer  te gaan settelen. We hebben alvast een stofzuiger gekocht!

                                    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten