donderdag 25 juli 2013

Of je worst lust.

Nou best graag eigenlijk. En helemaal als hij op zo'n romantische manier gebarbecued wordt.


Het moet typisch Tsjechisch zijn om op deze manier te barbecueën. Ik weet dat zelf niet omdat ik nog weinig barbecue-ervaring heb opgedaan over de grens. Maar leuk is het in ieder geval. We hadden een gezellige, zonovergoten zaterdagmiddag met onze collega en zijn gezin, een klein uurtje treinen hier vandaan. Ze vertelden hoe het vroeger ging. Iedereen zocht zijn eigen stok en schaafde er met een mes een scherpe punt aan. Bij het handvat kerfden ze dan hun handtekening erin. En voilá, je persoonsgebonden barbecuestok. Nu nog worstjes om eraan te prikken, een vuurtje om ze boven te hangen en een boomstronk om op te zitten. Klaar ben je!

Helaas nu niet meer op je eigen geschilde stok.

"Light, medium or carbonated", zoals ze het zo mooi omschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten