donderdag 19 september 2013

Voor mijn Venz

Zaterdag komt er werkbezoek uit Nederland. Nou dat had ook geen dág langer moeten duren, want de pure hagelslag is op. De laatste korrel was uit het pak gewróngen en bedroefd deponeerde ik het gekreukelde karton dat restte in de oud papierdoos. Er is nog wel melk hagelslag. Dus de kinderen zijn nog altijd blij. Maar ik?
Het dagelijks leven is, bestrooid met pure hagelslag gewoon net een beetje fijner. Vind ik. En het is ook nog gezond. Genoeg reden dus om dat dagelijks op je brood te willen.


De dagen na het droevige einde van de pure hagelslagvoorraad, smeerde ik chagrijnig chocopasta op mijn brood. Maar zeg nou zelf, chocopasta kan in de verste verte niet tippen aan pure hagelslag!! Gelukkig hadden we ons vertrek in Nederland goed voorbereid. We hadden een voorraadje van het zwarte goud meegenomen in een verhuisdoos. Later is dat liefderijk aangevuld door een "courier" uit NL. Maar ja het houdt gewoon een keer op. Dus nu  doen we het node zonder. Maar we zijn toch zo Nederlands!! Ook al vinden buitenlanders onze hagelslagconsumptie hilarisch (zie hier), ik mis het spul gewoon zo!!!!
Ja zo gaat dat als cultural shock zich aandient. Dan blijken dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn, dat ineens wel te zijn.

Een verblijf in het buitenland heeft trouwens sowieso een vreemde invloed op wat je wilt eten. Toen we in Engeland waren, begin dit jaar, gingen Leendert en ik een keer wandelen. Gezellig, met zijn tweeën op de modderige paden rond All Nations. Leendert viste halverwege drop uit zijn zak en ik, die in Nederland vrijwel nooit drop at, besloot dat ik er ook eentje wilde. Ik pakte het dropje aan, en op hetzelfde moment voelde ik mijn voet wegglijden in de modder. Ik dacht: Mijn dropje!!! Flats, op mijn buik in de prut. Ik opende mijn hand en constateerde tevreden dat mijn dropje schoon en ongeschonden was. De rest was niet belangrijk.

Gelukkig zijn er ook Nederlandse dingen die ik niet zo mis. Kroketten? Kaas? Stroopwafels? Geen probleem dat we die hier niet hebben. Maar hagelslag?? Hoe overleeft een mens toch zonder hagelslag?!!!!
Nog twee nachtjes slapen.....

2 opmerkingen:

  1. Nelleke: een belangrijke toevoeging: VENZ pure hagelslag :-)

    Maar idd een mens zonder hagelslag? Dat kan niet!
    Zonder stroopwafels ook niet mijns inziens...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja inderdaad! De rest is niet zo interessant. Stroopwafels zijn wel lekker, maar niet onmisbaar dus.

    BeantwoordenVerwijderen